De perfekte lamper fra Verner Panton

verner panton flowerpot
Indholdet på denne side kan være sponsoreret

Som jeg fortalte i mit tidligere indlæg, så står vi over for en mindre renovering i vores bolig herhjemme.
Derfor er jeg også på udkig efter nye lamper, og her har jeg set mig lun på den velkendte og danske producent Verner Panton.

Historien om Verner Panton er fantastisk i min optik – de første lamper blev designet og fremstillet helt tilbage i 60’erne, og har siden da ikke blot kun taget Danmark med storm, men også hele verdenen.
Det stilrene og tidløse design gør klassikerne Globe, Spiral og Fun til nogle af de mest eftertragtede lamper den dag i dag. Udover sit eget brand har Verner Panton også været med til at designe lamper for bl.a. Holmegaard og &tradition.

Verner Panton må siges at være et af Danmarks største design ikoner, som formår at skabe et fantastisk sammenspil mellem kunst og belysning. Jeg vil herunder kigge på nogle af de flotteste lamper fra Verner Panton, som jeg overvejer at købe. Du kan se alle de fede designer lamper her: https://andlight.dk/shop/verner-panton-28c1.html

Verner Panton Globe Pendel

Nok en af de mest famøse designerlamper fra hans hav af flotte serier. Globe er en klassiker, der blevet designet allerede tilbage i 1969, men som stadig kan indgå i ethvert nymoderne og stilfuldt hjem. Lampen er lavet således, at der er fem lysreflekser i det opalglas, hvilket giver en helt fantastisk og rolig belysning i fx stuen. Det er en flot pendel, som jeg mener vil passe perfekt indover vores spisebord. Spørgsmålet er så om vi skal købe den lille eller store Globe Pendel, og her tror jeg at vi går med den store, da vi har et 6-8 personers spisebord.

Globe modellen fra Verner Panton kan købes i både farvet glas, messing og det almindelige blanke opalglas.
Den meste populære model ses her:

verner panton globe glas pendel i stor

Verner Panton Spiral Pendel

En anden populær skikkelse er deres Spiral Pendel i en flot sølvfarve. Pendlen fås i både miniformat, almindelig og med to lamper hængende i én. Spiralsølvophænget er fremstillet af akryl, og samlet i fire metalringe, der alle har forskellige størrelser. Ledningen er 4m og i sort stof.

Spiral pendlen har et lidt mere klassisk og traditionelt udtryk modsat Globe pendlen, der kan virke mere nymoderne. Globe lampen passer nok lidt bedre til min indretning, da jeg føler deres Spiral model tiltaler det ældre publikum lidt mere. Lampen passer perfekt til henover spisebordet, men kan lige såvel bruges i gangen eller entreen.

Se det flotte design:

verner panton spiral pendel i sølv

Verner Panton Fun

Fun er ikke begrænset til en specifik lampetype, men er en meget bred lampeserie. I serien finder du bl.a. en bordlampe, væglampe, pendel og gulvlampe. Hvis man ønsker en rød tråd gennem indretningen, så kunne dette være serien du skal holde øje med. Personligt synes jeg det er for kedeligt, at have for mange boligting, der minder om hinanden. Jeg synes langt hellere man bør prøve og skabe kontraster og harmoni med forskellige farvespil og designs.

Bordlampen

Flot og æstetisk bordlampe der tilnærmelsesvis godt kan minde lidt om designet på deres Spiral lampe. Det skal forstås på den måde, at den ligeledes har et meget old-school klassisk præget form, der efter min mening ikke passer i det nymoderne og minimalistiske hjem. Fun er der også en af de mere populære serier fra Verner Panton, så jeg ville derfor ikke undlade en gennemgang af de lamper. Men jeg tror godt du lidt kan fornemme, at jeg ikke er til det klassiske design. ?

verner panton fun 1tm bordlampe

Gulvlampen

Standerlampen er også super flot, og passer perfekt på gulvet ved siden af sofaen i hjørnet. Fuldstændig samme design, og harmonere derfor perfekt med lampen til bordet. Forskellen er vel egentlig bare at stativet lampeskærmen hænger på, er længere på gulvlampen.

verner panton fun 1stm gulvlampe

Væglampen

Behøver ingen introduktion. Se den flotte lampe til din væg:

verner panton fun 1wm væglampe

Verner Panton Pantop

Now we’re are talking! Den her bordlampe er jeg kæmpe fan af især modellen der, kommer i børstet kobber. Mere minimalistisk og nymoderne design, og derfor er den her ligeledes på min ønskeliste til vores nye indretning. Du kan købe den i flere forskellige faver herunder, mat hvid, messing og sort krom.
Det er vigtigt at vælge en farve, som kan gå i sammenspil med resten af dit interiør.

verner panton pantop bordlampe i børstet kobber

Stilfulde flotte designer lamper

Der findes et hav af lampeproducenter, som alle formå at lave flotte, unikke og æstetiske lamper. Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de valgmuligheder man har, men nogle af mine favoritdesignere er bl.a.:

  • Verner Panton (sjovt nok)
  • Tom Dixon
  • Tom Rossau
  • Artemide
  • Flos
  • Luceplan
  • Lampe Gras
  • Secto
  • Foscarini

Du kan købe fede lamper fra overstående producenter på Andlight.dk, som også er der jeg har hentet inspiration til min indretning. Alle billeder jeg har brugt i dette indlæg er for resten taget fra deres hjemmeside. Sidste år købte jeg en Lampe Gras bordlampe hos dem til mit skrivebord, og havde en god oplevelse med det. De har altid gratis fragt og hurtig levering, så jeg kan varmt anbefale dem.

 

Hvad synes i om overstående Verner Panton lamper? Tror i de vil passe godt i min indretning sammen med mine nye indbygningshøjttalere? 🙂