Indbygningshøjttalere i min nye tilbygning

Et billede af en stue med en reol
Indholdet på denne side kan være sponsoreret

Jeg står netop overfor en kommende renovering af vores hus; nærmere betegnet vores stue. Det er vores gamle 70’er udestue, som må lade livet til fordel for en helt ny tilbygning med gulvvarme og loft til kip med synlige hanebånd, gulvafslibning mv. Men jeg har – desværre – ikke kunne overtale min bedre halvdel til at få mit nuværende anlæg og højttalere med over i den nye tilbygning. Derfor er jeg nødt til at tænke i alternative løsninger; hvis jeg fortsat skal kunne lytte til musik via nogle ordentlige højttalere i vores nye stue.  

Jeg har derfor fået en – synes jeg selv – genial idé. I stedet for nogle traditionelle højttalere, overvejer jeg at få nogle indbygningshøjttalere implementeret i loftet eller i væggen. I dette indlæg, vil jeg bl.a. forklare, hvorfor indbygningshøjttalere er den rette løsning for mig, samt hvilke indbygningshøjttalere jeg vælger.  

Jeg vil selv stå for opsætning af indbygningshøjttalerne

Jeg tror, jeg selv vil stå for opsætningen og installeringen af indbygningshøjttalerne. Jeg har nemlig snakket med håndværkerne og arkitekten, som står for tilbygningen, at de skal tænke indbygningshøjttalerne med ind i byggeplanen, da de nye ydervægge i tilbygningen er lavet af beton. Ved isoleringen af ydervæggene har jeg sikret mig, at dampspærrende ikke bliver brudt, når der skal trækkes kabler til indbygningshøjttalerne. Som uddannet elektriker ved jeg også – om nogen – hvordan sådan nogle indbygningshøjttalere skal sættes op, så det hele spiller.

I den forbindelse vil jeg gerne lige komme med et lille fif til dig, som ikke er faglært elektriker: Det er et stort arbejde selv at implementere indbygningshøjttalere. Der skal nemlig trækkes rigtig mange meter kabler – man kan eksempelvis snildt komme op i nærheden af 80-150 meter kabler, som skal trækkes. Derudover kommer man hurtigt ud for diverse problemstillinger, under arbejdet med at trække kabler, som spær der står i vejen mv. Men en god tommelfingerregel er, at højttalerkablerne skal være tykke og velkonstrueret, så de kan levere den optimale effekt til indbygningshøjttalerne.

Valg af indbygningshøjttalere

Jeg har tænkt mig at vælge nogle af de bedste indbygningshøjttalere på markedet, da man ikke bare sådan uden videre kan skifte dem ud igen. Indbygningshøjttalere af højeste kvalitet finder man bl.a. ude hos HiFifreaks. Derfor vil jeg lede efter de bedste indbygningshøjttalere hos dem. Jeg har allerede udset mig, hvilke indbygningshøjttalere jeg skal have fingrene i. Det bliver Triangle ICT8 fra Secret-serien , som diskret skal præge vores nye tilbygnings loft og vægge.

ICT8 er nogle meget alsidige højttalere, som alle har en 8 tommer driver og 160W, hvilket giver en rigtig god lydoplevelse. ICT8 er flagskibet inden for Triangles SECRET serie, og derfor er jeg ganske rolig ved, at disse fantastiske indbygningshøjttalere nok skal leve op til mine store forventninger.

Jeg vil selvfølgelig også have tilsluttet ICT8 til min tv, så jeg rigtig kan få en biografoplevelse på hjemmefronten.

Nu venter jeg blot på, at vores tilbygning er færdig, så vi igen kan nyde musik og film i højeste kvalitet.