Lav dit nye gulv med epoxy

epoxy gulv

Epoxy som materiale er super anvendeligt og med en kort introduktion er det også nemt at arbejde med. Det er et to-komponents produkt der består af en hærder og en base. De skal blandes efter forskrifterne på bøtterne evt. 1/5. Man lægger typisk 2 lag så det dækker helt. Først en grunder som man blander vand i. Når det har hærdet op og vandet er fordampet, er det oplagt at slibe dit epoxy gulv. Det er for at slibe små sten eller urenheder væk fra gulvet så det bliver glat og klar til 2. omgang epoxy.

Derefter lægger man 2. lag, hvilket ikke skal blandes op med vand. Det er nemmest og giver det bedste resultat at køre det ud med en rulle. Når du har din epoxy i en rullespand får du nemt den rette mængde maling til at køre ud op gulvet. Epoxy er et taknemmeligt materiale og det fordeler sig godt på gulvet. Det er fløde-lignende masse der ikke løber og er svær at holde styr på, men fordeler sig på områder hvorpå det er lagt ud. Du kan finde vejledninger og materialer hos Ekomposit.dk

epoxy gulv

Epoxy hærder efter forskellig tid

Du kan få epoxy med forskellige hærdningstider alt efter hvor hurtigt du ønsker det skal tørre op. Nogle epoxy typer hærder efter 20 minutter hvor andre hærder efter op til 90 minutter. Ved små projekter behøves man ikke lang hærde tid ved sin epoxy, mens det kan være en fordel ved større projekter, så det er muligt at blive færdig inden det hærder.

Hvor bruger man epoxy?

Epoxy er ofte anvendt hvor der skal være et stærkt gulv. Det ønsker mange i deres værksted eller garage. Gulvet er slidstærkt til at eksempelvis bilen holder parkeret eller man har værktøj liggende som eksempelvis i garagen. Epoxygulv er i særdeleshed anvendt i industrien i lagerhaller, produktionshaller, værksteder, laboratorier og hospitaler. De senere år har mange private fået øjnene op for epoxy og dens mange velegnede egenskaber i private hjem, hvor det især er rengøringen der er lettet med epoxy. Epoxy er særligt oplagt til garagen, skuret, bryggerset og kælderen. Hvis du lægger epoxy gulv i din kælder skal du være opmærksom på udluftningen da kan være en udfordring, når det ikke er muligt at åbne vinduer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *