Hvordan forekommer søvnapnø?

Snorkeskinne
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Søvnapnø kan udvikle sig fra helt almindelig snorken, som de fleste kender til. Snorken kan være generende for dig, der snorker, for din partner og andre i boligen. De fleste af dem der snorker, vågner, og er både trætte og uoplagte på grund af dårlig nattesøvn, hvilket kan være med til at nedsætte livskvaliteten. At snorke er som sådan ikke farligt, men det er noget, du bør være opmærksom på, da op mod 50% af snorkere lider af søvnapnø. 

Søvnapnø er som sagt en sygdom, som udvikles fra almindelig snorken, og medfører korte pauser i vejtrækningen, da luftvejene under søvnen bliver lukket til. Når vejrtrækningen stopper, så vågner hjernen i en kort periode for at genoptage vejrtrækningen. At lide af søvnapnø kan være alvorligt for krop og sind, da hjernen ikke får den ilt, som er nødvendig, og fordi søvnen afbrydes. Søvnapnø er derfor en sygdom og et problem, som skal tages alvorligt, da det kan være farligt for helbredet. Søvnapnø kan bringe sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og overvægt med sig.

Forebyg – eller kom problemet til livs med en snorkeskinne 

Med en snorkeskinne kan du både forebygge søvnapnø eller komme det store problem til livs. Praktisktalt så sover du med denne snorke- eller søvnapnøskinne, som den ligeledes kaldes. Du tager altså skinnen i, når du går i seng, og din underkæbe skydes dermed frem, hvilket skaber fri passage til luftvejene, når du sover. Tidligere er søvnapnø blevet behandlet med en CPAP-maske, som er et iltudstyr. Det er dog udstyr, som de fleste har fundet besværligt, da den både kræver stikkontakt, og kan ødelægge privatlivets fred, som vi mennesker ellers værner meget om. Derudover er den noget mere besværlig at skulle tranportere på weekend getaway eller ferie. En snorkeskinne er derfor den nyeste behandlingsform, som du let kan transportere og rengøre, og er desuden mere brugervenlig end CPAP-masken.  

Snorkeskinner holder i mange år, og kræver blot småjusteringer undervejs hos din tandlæge. Det der blandt andet gør, at snorkeskinner er fortrukne imod søvnapnø er, at de er praktiske, og du kan både tale og drikke vand samtidig med, at du har den i munden. 

Spørg din partner, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du snorker. Har du en formodning om, at du eller din partner kunne lide af søvnapnø, så tag kontakt til din tandlæge. Afhjælp søvnapnø med en snorkeskinne og kom problemet til livs, inden det udvikler sig – det er nemlig nemmere at forebygge end behandle. En snorkeskinne kan både hjælpe snorkere, snorkere med søvnapnø, snorkere der ønsker at forebygge søvnapnø, eller hvis du vågner om morgenen, og føler dig træt og uoplagt. Prøv det – og vågn op med en fornyet livsenergi. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *