Guide: Sådan børster du dine tænder korrekt

Vi har allesammen hørt det igennem hele vores liv: Det er vigtigt, at børste sine tænder to gange dagligt, for ellers får vi huller i tænderne. Mange af os overholder også disse to børstninger om dagen, men oplever alligevel at vi får huller når vi kommer til tandlægen. Noget kan derfor tyde på, at vi ikke børster vores bisser korrekt, når vi endelig er i gang med at børste dem. Det kan være, at vi ikke bruger nok tid på at børste tænder, eller også er vi simpelthen ikke grundige nok. Men det kan virkelig betale sig, at være grundig når vi børster vores tænder, for det er her vi nemt kan gøre en forskel på tandlægeregningen kommer. Her kan du derfor se en gennemgang af, hvordan man børster sine tænder korrekt. Alternativt kan du tage til din tandlæge, og få forklaret det med en live demonstration. Bor du for eksempel i Ringsted, så find en tandlæge i Ringsted som kan hjælpe dig.

X simple steps til en korrekt tandbørstning

  1. Brug en blød tandbørste

Mange tror fejlagtigt, at de skal bruge en hård tandbørste når de børster deres tænder. Men en blød tandbørste er langt mere effektiv end en hård tandbørste. Det bedste du kan bruge er dog en elektrisk tandbørste som er allermest effektiv. Denne model er dog lidt dyrere, så du kan altid starte med en blød tandbørste. Husk dog at skifte tandbørste så snart at hårene på tandbørsten begynder skilles.

  1. Kom helt ned til tandkødet

Fordelen ved en blød tandbørste er også, at du kan komme helt ned til tandkødet med din tandbørste, hvilket er vigtigt når du skal fjerne bakterier i munden. Når du masserer tandkødet med tandbørsten, øger du nemlig blodcirkulationen og samtidig holder du din mund ren fra eventuelt snavs. 

  1. Tandtråd fjerner alt det, en tandbørste ikke fjerner

Tandtråd er alfa omega når det gælder tandpleje og tandhygiejne. I løbet af dagen samles der nemlig en masse skidt og snavs nede i mellemrummene af dine tænder, som den almindelig tandbørste har svært ved at få fat i. Brug derfor tandtråd hver dag efter du har børstet tænder om aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *