De populære dråber: Gin er blevet det nye!

Gin er blevet det nye sort inden for spiritus verdenen, og efterspørgslen på de hollandske dråber er eksploderet inden for de sidste 5-10 år. Det er især drinks som den klassiske gin og tonic, den eksklusive dry martini og den sommerlige gin hass som har sat gang i salget – men mange nyder også et glas gin rent. Udvalget af gin er ligeledes blevet markant større de senere år, og bare alene i Danmark er der 50 forskellige gin-brands. I dag er nogle af de mest populære gins Hendricks Gin og Gin Mare – og du har mulighed for at køb gin her!

Hvordan er historien om gin egentlig?

Gin er som sagt en spiritus som har sine rødder i Holland hvor den efter sigende fik sit indtog i middelalderen – hvorefter at englænderne tog den alkoholiske drik til sig. Men det var først i slutningen af 1600-tallet at ginnen oplevede en stødt stigende popularitet, da man i sin tid fjernede afgiften på gin i England. Gin blev derfor væsentligt billigere end øl, og der gik ikke længe før at gin blev en af de mest populære drikke i England. Det havde desværre også sin bagside, da den engelske befolkning tog ginnen lidt for meget til sig og forbruget af gin tog overhånd – faktisk siges det, at hver eneste englænder i gennemsnit drak én liter gin på ugebasis! Det resulterede så i, at der i 1751 blev indført en lov – den såkaldte “Gin Act” – som tvang destillerierne til at sælge gin for 5. gange så meget som det tidligere havde været tilfældet. På den måde stoppede man den voldsomme drukkultur i England.

Ginnens popularitet steg igen omkring år 2000 hvor Bombay Sapphire ændrede design på flasken og gjorde gin hip igen – og lige siden har gin været en af de mest populære alkoholiske drikke!

Hvad er gin lavet af?

Gin er en drik som primært er lavet af enebær – og så kan smagen så variere alt efter hvilke ingredienser der ellers er brugt. Der er dog nogle ingredienser som oftest går igen når man taler om gin, og det er, ud over enebær, ingredienser som koriander, citrus, violrod og angelik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *