Skimmelsvamp: Flere måder at fjerne angrebet på

skimmeltest

Har du oplevet en dårlig, muggen lugt i din bolig? Måske er din bolig blevet ramt af et skimmelsvampeangreb. Heldigvis findes der flere måder at fjerne skimmelsvamp på. Da skimmelsvamp dækker over en større gruppe af forskellige typer svampe men med flere fællestræk, kan angrebet også fjernes på flere forskellige måder. Hos Skimmelsvamptest.dk kan man bestille flere forskellige tests online som du selv kan udføre. Du kan også få en ekspert på besøg hvis du vil have ekstra rådgivning. Afhængigt om svampen er synlig eller skjult kan du tage et luft test. Kan du dog se pletter i brun, grøn eller hvid kan du tage et test af partiklerne. Skimmel trives bedst i organiske materialer, som f.eks. træ eller tapet men kan vokse andre steder så længe der er fugt. Dertil kan det angribe både vægge, loft og gulv, hvilket man skal være opmærksom på. Når testen er gennemført sendes det tilbage for en analyse for at kunne rapportere type af skimmel og angreb. Efter analysen bør boligen rengøres og saneres for at fjerne skimmelsvampen permanent. Hvis det er en vandskade eller lignende der har forårsaget skimmel til at starte med, skal dette selvfølgelig fixes inden boligen saneres. Ellers er det stor chance for at angrebet opstår igen.


Er skimmelsvamp farligt?

Skimmelsvamp kan være farligt og skadeligt for helbredet da svampen frigiver små mikropartikler og sporer. Angrebet kan derfor give flere konsekvenser i form af symptom hvis man bor med det i længere tid. Her er det blandt andet tale om:

  • Hovedpine
  • Åndedrætsbesvær
  • Træthed og udmattelse
  • Allergier

Opleves nogle af ovenstående symptomer anbefales det at man få sin bolig testet for skimmelsvamp hurtigst muligt, da det i særlige tilfælde kan udvikle sig til mere permanente symptomer, som astma og alvorlige allergier. Det er ikke alle der oplever symptomer, så har du stadigt mistanker om skimmel i din bolig eller hvis du opdager pletter, kan en test og analyse nemt og hurtigt fortælle om din bolig har skimmel eller ej.


Hvordan opstår skimmelsvamp?

Skimmelsvampesporer findes næsten overalt i luften udenfor, afhængigt af temperatur og årstid. Da skimmelsvamp trives og vokser hvor det er fugtigt og varmt. Derfor finder man som oftest skimmelsvamp på badeværelser og kælderen hvor det er fugtige omgivelser. Hvis din bolig har fugt- eller vandskader kan dette også bidrage til at skimmelsvamp opstår. Derfor er det også vigtigt at tjekke bag paneler og facader. Desværre skal der ikke meget fugt til, før man risikerer skimmelsvamp. Har man tidligere haft skimmelsvamp og frygter at det opstår igen kan det være en god ide at investere i en fugtmåler og/eller en radon måler. Med en fugtmåler og radonmåler kan du tjekke luftfugtigheden inde og måle mængden radon partikler. Radon er et grundstof som er skadeligt for helbredet og opstår i forbindelse med skimmelsvamp. Er man i tvivle kan man altid kontakte skimmelsvamptest.dk hvor du kan få rådgivning fra eksperter. Udover skimmeltest har de også forskellige typer af fugtmåler og radonmåler tilgængeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *