Sådan vælger du den perfekte parasol til din have eller altan

Parasol
Indholdet på denne side kan være sponsoreret

Drømmer du om en flot parasol, så du kan nyde sommervejret under dens behagelige skygge? En parasol giver dig mulighed for at få endnu mere glæde af din have eller din altan. Med en parasol kan du tilbringe timevis i sommervarmen, uden at bekymre dig om at blive solbrændt. Hos havemøbelforretninger som Havemøbelshoppen kan man dog købe et stort udvalg af forskellige parasoller med hver deres størrelse, form og farve. Derfor får du her en guide til køb af en parasol

Størrelsen og formen på din nye parasol

Det første du bør overveje ved køb af en parasol, er hvilken form den skal have. De fleste parasoller er enten runde, kvadratiske eller rektangulære. Den runde parasol er den mest almindelige. Denne er et godt valg, hvis du bare vil skabe lidt skygge, f.eks. Over et rundt bord. Mange borde designes endda med et indbygget hul, der er perfekt til en klassisk rund parasol. Den anden mulighed er en kvadratisk eller rektangulær parasol. Disse passer ofte godt ind i de fleste terrasser. Derudover kommer de i nogle større størrelser, så du kan dække et større område. Dette er derfor et godt valg, hvis du har en stor familie eller ofte har en del gæster på besøg, og du gerne vil give mulighed for at de sidder i skyggen. 

Stangen på din nye parasol

Et andet valg, som du skal træffe, er hvilken type stang parasollen skal have. Den klassiske parasol har en lodret stang i midten af parasollen. Dette er et godt valg, hvis dit havebord har et indbygget hul til en parasol. En anden mulighed er en justerbar parasolstang, hvor standen ikke er i midten af parasollen, men ved en af siderne. Denne type parasol er smart, fordi den ofte er nem at justere ift. Hvor solen er. Nogle modeller kan endda drejes 360 grader. Derudover så kan den også dække et større område. Denne type stang kan også dække et bord uden et indbygget hul til en parasol. Denne type bør helt sikkert være en prioritet, hvis du har en stor terrasse.