Sådan klæder du dit barn på til at cykle ude i trafikken

For mange forældre er det både en stolt følelse og en skræmmende følelse der rammer når man ser ens kæreste eje køre rundt på en cykel. Den skræmmende følelse kommer netop fordi, at nu skal dit barn for alvor ud i trafikken blandt biler, busser og lastbiler, hvilket kan få ethvert forældrepar til at blive nervøse. Dog kan frygten formindskes væsentligt ved at lære dit barn om de forskellige trafikregler som der skal følges ude i trafikken!

En vigtig ting er dog også at give dit barn en ordentlig cykel at cykle rundt på. Det skal være en som er alders- og størrelsessvarende, således at dit barn kan føle sig tryg og komfortabel ved at være på cyklen. Derudover skal den også være stabil og være lavet af noget godt materiale så du kan være tryg ved at lade dit barn cykle på den. En god og stabil cykel til børn er Treks Marlin børnecykler, som i høj grad er anbefalelsesværdige. Klik her og find Trek Marlin børnecykler her!

Lær dit barn at lytte til trafikken

Det er vigtigt at du lærer dit barn at bruge ørene og lydene rundt omkring for at orientere sig i trafikken. Kan man høre en bil imens I nærmer jer et kryds, er det vigtigt at du lærer dit barn at være ekstra opmærksom når vejen krydses. Når I cykler er det også en god idé at fortælle dit barn om hvorfor I kører lige præcis i denne side af vejen – og hvis der ikke er en separat cykelsti, hvor cykler man så? Alle disse små orienterende spørgsmål og svar kan være virkelig givende for hvordan dit barn fremadrettet agerer i trafikken. 

Lær dit barn at bruge en cykelhjelm i trafikken

Det er vigtigt, at du vænner dit barn til at have cykelhjelm på når han eller hun cykler. For at sætte et eksempel, er det også værd at overveje om du også selv skal have en cykelhjelm på således at det er helt naturligt for dit barn at have cykelhjelm på. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *