Priser på udskift af støddæmper på din bil

Støddæmperne på din bil har en stor betydning for, hvor godt din bil kører. Hvis støddæmperne ikke fungerer optimalt, kan det have en negativ betydning for bilens stabilitet. Samtidig kan en defekt støddæmper føre til, at hjulene ikke kører jævnt på vejen og dermed bliver unødigt slidt. Der er altså mange grunde til at få tjekket sine støddæmpere og få dem skiftet, hvis de er gået i stykker.

Grunde til at få skiftet en defekt støddæmper:

  • Det giver et unødvendigt dækslid
  • Det har en negativ indflydelse på bilens stabilitet og manøvreevne
  • Det giver en uens belastning på dækkene

Heldigvis behøver det ikke at koste alverden, du kan nemlig få udskiftet dine støddæmpere til en rigtig god pris.

Priseksempler på støddæmpere

Priserne på udskiftning af støddæmpere varierer fra værksted til værksted, men det behøver heldigvis ikke at koste en bondegård. Priserne her er inklusiv et servicekit og montering af støddæmpere i begge sider. Det er altid en god ide at få skiftet støddæmpere i begge sider, selvom det umiddelbart kun er den ene, som er defekt. Det vil nemlig give en ubalance i bilen, hvis ikke begge støddæmpere er nye. Ved at udskifte begge støddæmpere på en gang, sikrer du dig, at de holder i lang tid.

Generelt er støddæmpere en smule billigere at få skiftet, hvis de sidder bagerst på bilen end forrest på bilen. For eksempel koster det cirka 3.895 kroner at få skiftet støddæmpere foran på en Citroen C3, hvorimod at det koster 2.395 kroner at få skiftet de bagerste støddæmpere på den samme bil. Se flere eksempler på priser på støddæmpere her.  

Udskiftning af støddæmpere forlænger bilens levetid

Hvis du sørger for jævnligt at få tjekket din bils støddæmpere på et værksted, så vil du opleve, at det forlænger din bils levetid. Ved at få skiftet defekte støddæmpere hurtigt, undgår du nemlig unødvendigt slid på andre dele af bilen som for eksempel dækkene. Ligeledes undgår du dårlige oplevelser, ulykker og ujævn kørsel, som er ikke gavner hverken dig eller din bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *