Tips til fiskeri med børn

fiskeri med børn

Hvis du elsker lystfiskeri, så er det altid en stor glæde at dele dine passion for lystfiskeri med dine børn. Inviter dem med på en fisketur, så de kan opleve, hvor fascinerende det er! Hvis du er heldig bliver nogle af dem bidt af det, så I fremover kan få mange fiskeoplevelser sammen. Der er dog nogle overvejelser, som du bør gøre dig, inden I tager afsted, da der nemt kan opstå udfordringer, når man fisker med børn. 

Gå efter den nemme fangst

Hvis du inviterer dit barn med på fisketur, så forventer han eller hun nok, at I fanger noget. Det er dog svært at garantere fangst, men du kan øge jeres chancer for fangst ved at gå efter de nemme fisk. Børn er heldigvis nemme at begejstre, så de er ligeglade med hvilken type fisk I fanger. Begynd med at fiske efter de fisk, der kan fiske passivt med bundforfang, prop eller orm. Med prop og regnorm kan du næsten altid være sikker på at fange noget. Til dette er der mange søer og moser, hvor du gratis kan fiske lige så meget, som du har lyst til. 

Hav en backup plan klar

Det er svært at planlægge en fisketur med børn, fordi det sjældent går, som vi forventer. Noget af det der typisk går galt er, at der ikke er nogle fisk, at vejret er dårligt eller at dit barn ikke er motiveret til det. Derfor er det en god idé at have en backup plan, så I stadig får nogle hyggelige timer sammen. 

Som backup plan kan du for eksempel medbringe et rejenet for at fange rejser, insekter, haletudser og krabber. Husk at medbringe et akvarie, så I kan samle jeres fangst og studere dem sammen. 

Køb fiskegrej til børn

Børn elsker at have sit eget fiskegrej. Du kan for eksempel købe et “fiskesæt børn”, også kaldet et “børnesæt” hos Billigt Fiskegrej i København. Så er du sikker på at dit fiskesæt er i den rigtige størrelse. Uanset hvad du køber, så vil de fleste børn kunne lide det, fordi fiskegrej ofte er meget farvestrålende, så det ligner deres legetøj.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *