Mangler du inspiration til haveanlæg? Find det her

Du behøver ikke det helt store for at få det optimale ud af din have. Du vil selv kunne designe din have. Det handler i bund og grund om at være kreativ, åben og være på udkig både på nettet og i virkeligheden efter gode ideer.  Find inspiration til haveanlæg her.

Det første, du skal tænke over, er, hvad du gerne vil bruge din have til. Skal pladsen bruges til at dine børn kan rende rundt og lege frit? Skal der være plads til en kolonihave? Disse spørgsmål skal du stille dig selv, indtil du er helt klar over, hvilket udtryk du går og drømmer om. 

Opdel din have

Nogle gange kan man ikke lige finde ud af, om det skal være en have til fri leg, eller om der skal være plantet en masse fine planter. Men du behøver ikke nødvendigvis tage stilling til dette, hvis du har en større have.

Du kan nemlig vælge at opdele haven, så du får så meget ud af pladsen som muligt. 

Du kan for eksempel vælge at sætte hegn op omkring dine havemøbler, så de står isoleret fra græsplanen. På denne måde kommer der et hyggeligt siddeområde i hjørnet, og på den anden side kan børnene måske lege fodbold. For at gøre det endnu mere hyggeligt, kan du tilføje nogle høje planter rundt omkring siddepladserne, for at pakke det mere ind, samtidigt med at det ser meget indbydende ud. 

Start et sted 

Hvis du går efter at få lavet hele din have om, så kan det være fornuftigt at starte et sted – og derefter arbejde dig frem. På denne måde oplever du løbende en masse succeser, når du færdiggøre et lille projekt. Dette gør både processen sjovere, men det vil også gå meget hurtigere sådan. Du kan for eksempel starte med at lave et lille blomsterbed, hvorefter du kan bevæge dig over til at designe dit eget lille udendørs hyggehjørne. Tænk både på hvad du selv ønsker at se, når du træder ud i din have, men også på hvad børnene drømmer om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *