At have en hobby er vigtigt her i livet. Alle folk skal uddanne sig og arbejde på et tidspunkt, men ikke alle elsker deres job lige meget, hvilket er grunden til at man skal huske at gøre noget man elsker. Hvis ikke hver dag, så i hvert fald en gang om ugen. Det kan være noget selvforkælelse som f.eks. at få ordnet dit hår og negle, tage i biografen eller spise noget god mad. Andre kan godt lide at udfordre sig selv, måske går de til tennis, fodbold eller karate, for at få brændt noget energi af og/eller for at holde sig i form. Andre kan godt lide at udfordre sig selv kreativt, som du kunne gøre med et trommesæt fra Drumlimousine.
Hvad består trommesættet af?
Et trommesæt går mange år tilbage i tiden, og har altid været en populær spiller på den musikalske scene. Trommesættet skaber fundamentet for at opnå en god rytme i en sang, hvorfor vigtigheden af et godt trommesæt betyder en hel del. Et trommesæt består af flere forskellige dele, men vil som udgangspunkt altid bestå af:
- Stortromme
- Lilletromme
- Tammer (2-3 i et standardsæt
- Hihat
- Bækkener (2-3 i et standardsæt)
- Stativer
Her er det meget vigtigt at trommesættet passer til størrelsen på trommeslageren. Hvis du er typen som har spillet på et trommesæt fra en ung alder, så ved du nok at størrelserne ikke er helt de samme. Det er nemlig vigtigt at størrelsesforholdene er i orden for at sikre den største komfort ved at spille på sættet.
Indstilling og vedligeholdelse af dit trommesæt
Da et godt sæt ikke er noget helt billigt at smide sine penge efter i første omgang, så er det vigtigt at man ved hvordan det hele skal sættes op og vedligeholdes. Som fortalt tidligere, så er det vigtigt at spillekomforten er i top. Det betyder at stole, pedaler og trommer skal stilles og indstilles så alle vinkler og afstande er i orden.
Herefter er det vigtigt at du indstiller dit trommesæt rigtigt, så den afgiver den rigtige lyd. En tromme har som regel både et slagsskind og en resonansskind, som begge er med til at påvirke lyden på trommen. Som navnet angiver, så har de også hver deres funktion. Slagskindet giver nemlig trommens anslag, hvor resonansskindet er med til at opretholde tonen. Stemmer du disse 2 på samme måde, så får du en også den reneste lyd. Det er dog ikke ens betydende med, at du ikke kan stemme dem forskelligt, for så at få en helt anden lyd. I sidste ende handler det nemlig om smag og behag, så du kan sagtens eksperimentere som du har lyst til.
Der er ikke rigtig nogen holdbarhedsdato på disse skind, da det afhænger meget af hvor ofte og hvor hårdt du spiller på dem. Selvom at disse skind på trommesættet kan holde til utroligt meget, så skal de jo skiftes på et tidspunkt. Hvis du føler at trommerne begynder at lyde dårligt, så er det en god indikation til, at du nok skal skifte skindene ud snarest, så dit trommesæt igen kan være på sit højeste.